jueves, 16 de enero de 2014

Arriba a Twitter el gran debat! A favor o en contra de l'escola tradicional?

El passat dimarts 14 vam realitzar el debat a classe de bases didàctiques. El tema era: escola tradicional versus escola constructiva.

La setmana anterior, realment, ja va començar aquest debat però únicament utilitzant la xarxa social Twitter. Havíem d’emprar l’etiqueta #edubateeiv per realitzar aportacions al debat. Es va dividir la classe en dos, una meitat estava a favor de l’educació tradicional mentre que l’altra estava en contra. Durant tres dies vam twitetjar arguments i vam contestar als companys. Dissabte es va produir un canvi de rols, els que estaven en contra ara passaven a estar a favor. En aquests tres dies més (fins dimarts 14), el debat va ser especialment actiu (o almenys per la meva part). Ens havíem posat totalment en el paper i teníem ànsia de guanyar.

El dia 14, ens vam col·locar a classe al voltant d’una taula, cadascú amb el seu ordinador. Ara el debat era cara a cara i, tots els twits anteriors havien augmentat les ganes de començar. Cada grup volia tenir tota la raó i volia la victòria. Al mateix temps que debatíem, havíem de twitetjar convertint-nos en persones multitasca. La fi del debat va arribar ràpidament i tots ens vam quedar amb les ganes de continuar.

Fotos extretes de Twitter (#edubateeiv). Aportades per la professora Gemma Tur Ferrer.







Personalment m’ha sorprès molt aquesta activitat. He de dir que m’agrada molt debatre, però no pensava que em posaria tant en el paper i que estaria tan animada i “picada”. Per això dir que ha resultat una de les millors activitats que he fet aquest curs ja que, a més de practicar i revisar molts dels continguts donats a l’assignatura, desenvolupàvem l’esperit crític i ens feia pensar altres arguments, és a dir, altres característiques de l’escola tradicional o de la constructivista que no havíem dit a classe.

El fet d’haver de defensar una i altra posició, ha reforçat molt la visió que tenia d’ambdós estils d’educació.

Abans d’aquesta experiència, no disposava d’un compte amb Twitter. Malgrat això no he tingut cap obstacle, degut a la facilitat de maneig i l’intuïtiva que és. Potser ha ajudat l’experiència que tinc utilitzant la xarxa social Facebook. No sé si tornaré a utilitzar Twitter en un futur amb fins personals, però aquesta activitat m’ha donat alguna idea a l’hora de realitzar algun debat amb els nens. Encara que no crec que el pogués arribar a fer amb nens de primària a causa que són molt petits i no utilitzen les xarxes socials i, en el cas de fer-ho, els pares potser no hi estan molt d’acord. Però, allò que sí podria fer, seria un debat via internet emprant una altra eina com una wiki, Google Drive o un blog.

Sigui com sigui he de valorar molt positivament aquesta experiència.

A continuació vull adjuntar alguns twits que vaig realitzar:





No hay comentarios:

Publicar un comentario